Program


A jó pálinka itassa magát
4

A jó pálinka itassa magát

"Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy öreg varázsló, aki olyan pálinkát főzött, hogy ha abból ivott valaki, az utána mindenre tudta a választ. A recept elveszett, de ma is mindenki azt keresi..."
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 27. hétfő, 19:00

Koleszár Bazil Péter-Sultz Sándor: A jó pálinka itassa magát
irónia képekben

Az alkotók – még a valóságshow-k megjelenését megelőző boldog békeidőkben, 1998-ban - hosszú hónapokon keresztül járták a városi kisember mindennapi életének tereit, és az ott gyűjtött beszélgetések, történetek alapján készült el az előadás. Vagyis esetükben igaz a megállapítás: a jeleneteket az élet írta. A próbák során a szövegek csupán dramaturgiailag kerültek átfésülésre. A végeredmény: könnyfakasztóan mulatságos életképek Közép- Európa legközepéből.

Szereplők:

Csaba – Kálmánchelyi Zoltán
Veronika/Brigi – Nagy Cili
János/Tamás/Sanyi – Orosz Róbert
Pista/Béla – Endrődy Krisztián
Gyuszi/Dzsoni/Dénes – Bajomi Nagy György
Atis – Horváth Ákos
Bernadett – Edvi Henrietta/Gonda Kata

Jelmez: Varga Alexandra
Kellék: Nagy Kornél
Dramaturg: Sultz Sándor
Rendező munkatársa, súgó: Kovács Nóra
Rendező: Koleszár Bazil Péter

Ajánlatunk


Móricz Zsigmond azonos című regénye alapján a színpadi szöveget készítette: Tóth Réka Ágnes. A Weöres Sándor Színház és a Forte Társulat koprodukciója.

Kultikus történet a legkisebbekben lakozó erőről, a barátságról és a világ megváltoztatásáról a lehető legegyszerűbb, de nagyszerűbb megoldásokkal...

Anyák és lányok, feleségek és szeretők szerepek és elvárások között sodródnak a férfiak által uralt, zárt világban, ahol az összefogás ereje és a szabadság iránti vágy megpróbál utat törni magának a megcsontosodott kötöttségek ellenére is.

Ajánló


Távlatok helyett sorsokat, történelem helyett személyes tragédiákat mutat fel ez a fájóan komikus, prózaian zenés történet.

A klasszikus magyar mesét, a Lúdas Matyit az általános iskolás korosztálynak ajánljuk. Fazekas Mihály alkotását Váradi Szabolcs álmodta színpadra, a…

Molnár Ferenc nemzetközileg is elismert ifjúsági regénye számos színpadi és filmes adaptációt ihletett, Magyarországon az egyik legolvasottabb és legnépszerűbb irodalmi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!