Program


Császárok napja

Császárok napja

Császárok napja: Caracalla

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 12. szerda, 19:00

Róma császára, Marcus Aurelius Antoninus Caesar, ismertebb nevén Caracalla, ünnepélyes körülmények között érkezik meg Alexandriába. Abba a városba, amelyet példaképe, Nagy Sándor alapított. A bevonulás egyaránt öröm uralkodónak és alattvalóknak. A császár talpnyalói az ünnepség apropóján felelevenítik eddigi uralkodásának kiemelkedő tetteit, egész kalandos életét. A kirajzolódó kép azonban korántsem tűnik oly dicsőségesnek, mint amire a Caesar számít. Bár magyarázatokban soha nincs hiány, városszerte véres zavargások törnek ki, Caracallát pedig közvetlen környezetéből éri el végzete.

Szakértő: Katona Attila
Szövegkönyv: Barták Balázs

Ajánlatunk


Voltaire 1759-es kalandregénye egyben filozófiai gúnyirat, a szerző éles kritikája a leibnizi optimizmus felhőtlen valóságszemléletéről. Ugyanakkor felnövéstörténet is: egy fiú a szerelmet kergetve verekszi át magát a világon, és eközben elveszíti ártatlan önfeledtségét.

Molnár Ferenc nemzetközileg is elismert ifjúsági regénye számos színpadi és filmes adaptációt ihletett, Magyarországon az egyik legolvasottabb és legnépszerűbb irodalmi mű. A zenés verzió ötlete a 2005-ös A Nagy Könyv című műsor után született: Geszti Péter, Dés László és Grecsó Krisztián munkája, a szöveghez felhasználták Török Sándor átdolgozásának néhány elemét is.

Ajánló


Generációk és világok ütköznek egymással egy egyre forrongóbb és labilisabb időszakban, a világ egyik legismertebb musicaljében.

A Weöres Sándor Színház JátsszMa diákstúdiójának évadelőadása. Jelenetek Örkény István egyperceseiből.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!