Program


Asszonyfarsang

Asszonyfarsang

Korokon átívelő helytörténeti komédia egy részben a 2023-as Savaria Történelmi Karnevál karneválszínházi előadása. Írta és rendezte Fábián Péter.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. augusztus 26. szombat, 17:00

Egy felvonás, 100 perc

Kun Béla beszédét vagy Szent Quirinus feljegyzéseit mentse Ferusz György a levéltárban, ha a nagy szombathelyi árvíz közben a Tanács csak egy víziszonyos vízszerelőt küld neki a szélütötte Jakab bácsi mellé? És ha a körülményes Kukik elvtárs még egy kulturális örömhírrel is tetézi a fokozódó helyzetet? Az emelkedő talajvízben azonban Jakab bácsinak hirtelen zavaros látomásai támadnak és nemvárt megoldással áll elő áldozati kancsójával. A hét vezér díszmenete és Dózsa György tüzes trónja helyett idén valami mást kell bemutatni a Karneválon: James Joyce egyik ismeretlen színdarabját. Csak Virág Rudolf odüsszeuszi bolyongása engesztelheti ki a haragos Ízisz istennőt. Csak az Asszonyfarsang színházi előadása mentheti meg a várost a tomboló árvíztől. De vajon elbír egy vígeposz a gigászi víztömeggel, amely Szombathelyt épp elmosni készül


Történelmi hidegzuhany, korokon átívelő helytörténeti komédia egy részben, sok zenével és nevetéssel, nemek közötti feszültséggel, és ha minden jól megy, egy kis hazatérő húslevessel.

 

Szereplők:

FERUSZ GYÖRGY, levéltáros Sipos László Márk

JAKAB BÁCSI, portás, Ízisz-pap Domokos Zsolt

TÓTH GYULA, bádogos és vízvezetékszerelő Orosz Róbert

KUKIK ELVTÁRS, párttitkár Kelemen Zoltán

VELEMI VILMA, szövevényes a Szövőgyárban / LYUKAS KATI, boszorkány Nagy-Bakonyi Boglárka

NYŐGÉRINÉ, nyélbeütő a Seprűkötöző Üzemben / GREISINGER OTTÓNÉ, a Nőegylet elnöke / ÍZISZ, istennő Nagy Cili

ÉHEN HANNA, cipőfűző a Cipőgyárban /GAÁL ERZSIKE, viszáki lyányka Herman Flóra

KÁMONI ETA, tégla a Téglagyárban/KISFALUDI STROBL ZSIGMOND, szobrászművész Balogh János

JÓZSI, kefekötő/ VIRÁG RUDOLF, a bolygó szombathelyi Hajdu Péter István

SÁGI BORIS, túró a Tejipari Vállalatnál Keller Dániel

VASINÉ BORZAS BÖBE, író-asztalos a Bútorgyárban Szabó Róbert Endre

MESTERI MÓNIKA, patronos a Szikvízgyárban Keller-Dénes Emőke

Alkotók:

Látvány Zatykó Bori

Dramaturg Tóth Réka Ágnes

Kellékes Nagy Gergely

Zene Keller Dániel, Keller-Dénes Emőke, Szabó Róbert Endre

Hangosító Simon Ottó

Súgó Jenei Ági

Ügyelő Bors Gyula

 

RENDEZŐ Fábián Péter

 

 

Karneválszínházi szabályzat!

Amennyiben az előadások kezdési időpontjában az időjárás nem teszi lehetővé az előadások megkezdését, akkor a kezdéssel legfeljebb 60 percet várunk. Amennyiben az előadásokat várhatóan 60 perc elteltével sem lehet elkezdeni, úgy az előadás elmarad. Az előadás elmaradása esetén a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek. Az esőnap dátuma a jegyen is olvasható. A megvásárolt jegyeket nem váltjuk vissza.

Amennyiben az elmaradt előadást rossz idő miatt az esőnapon sem tudjuk megtartani, a jegyeket visszaváltjuk az előadást követő 8 munkanapon belül a színház jegyirodájában nyitvatartási időben.

Amennyiben az előadást a kezdetétől számított 45 percen belül az időjárás miatt félbe kell szakítanunk, 15 perc várakozás után az előadás folytatásáról, vagy az esőnapra halasztásáról döntünk. A döntésről a helyszínen adunk tájékoztatást.

Amennyiben az előadás több, mint fele időtartamának (45 perc) eltelte után szakad félbe, az előadás megtartottnak tekintendő.

A kijelölt esőnapon is elmaradt előadásra szóló jegyek visszaváltására a helyszínen nincs lehetőség, azok az előadást követő nyolc munkanapon belül a színház jegyirodájában, nyitvatartási időben válthatók vissza.

Az online vásárolt jegyeket az Interticket Kft. váltja vissza.

 

 

Ajánlatunk


Kultikus történet a legkisebbekben lakozó erőről, a barátságról és a világ megváltoztatásáról a lehető legegyszerűbb, de nagyszerűbb megoldásokkal...

Voltaire 1759-es kalandregénye egyben filozófiai gúnyirat, a szerző éles kritikája a leibnizi optimizmus felhőtlen valóságszemléletéről. Ugyanakkor felnövéstörténet is: egy fiú a szerelmet kergetve verekszi át magát a világon, és eközben elveszíti ártatlan önfeledtségét.

Béres Attila újra Szombathelyen rendez!

Ajánló


Generációk és világok ütköznek egymással egy egyre forrongóbb és labilisabb időszakban, a világ egyik legismertebb musicaljében.

Távlatok helyett sorsokat, történelem helyett személyes tragédiákat mutat fel ez a fájóan komikus, prózaian zenés történet.

Légrádi Gergely Énis, teis című darabja mélylélektani szondaként mesél el egy rég elfeledett, egykor eltusolt, de most felszínre bukkanó esetet,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!