Program


Batang felé

Batang felé

Christian Gundlach története egy lassan elbutuló férfi és egy őt ápoló fiatal nagy utazásáról szól. A napjainkban játszódó történetben Hubert és Alex két fura, magányos alak. Koltai Róbert és Szirtes Balázs játékában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 8. szerda, 19:00

Christian Gundlach: Batang felé
- tragikomédia egy részben -

Fordította: Pataky Miklós

Christian Gundlach története egy lassan elbutuló férfi és egy őt ápoló fiatal nagy utazásáról szól. A napjainkban játszódó történetben Hubert és Alex két fura, magányos alak. Kapcsolatuk egy izgalmas lélektani játék. Hubert egy, a demenciában lassan elmerülő idős férfi, aki attól nyeri el végül a szabadságát, hogy elengedi a valóságba való kapaszkodást, és elsüllyed egy képzelt világban. A fiatal Alex kényszerű kötelességből ápolja őt. A valóság számára is börtön, de neki még álmai sincsenek. Mit kezdenek egymással? Merre lehet indulni, ha körbe-körbe mindenütt csak fal van?

A két ember végigéli az idegenségből a legmélyebb férfibarátságig vezető út minden fázisát, míg végül együtt indulnak el Batang felé… De hol van Batang?
És mi elhisszük, hogy tényleg létezik Batang, valahol távol, túl Indián, Indonézián… Legfőképpen a képzeletünkben, ahová mindnyájan elvágyódunk… mert erről szól a darab. Batang felé megyünk, csak az kérdés, hogy ki mikor ér oda és mit visz magával.

A darab izgalmas lélektani játék arról, hogyan lesz két vadidegen emberből sziámi páros. Mindegyik megy a maga abszurd útján a vég felé, és mégis mosolygunk, meg néha könnyezünk is. Sokat nevetünk, kicsit sírunk.

Játsszák:
Hubert....... Koltai Róbert
Alex........... Szirtes Balázs

Látvány: Mucsi Balázs
Rendező: Gaál Ildikó

Ajánlatunk


A klasszikus magyar mesét, a Lúdas Matyit az általános iskolás korosztálynak ajánljuk. Fazekas Mihály alkotását Váradi Szabolcs álmodta színpadra, a rendező Némedi Árpád. Írta Fazekas Mihály után szabadon: Váradi Szabolcs

Távlatok helyett sorsokat, történelem helyett személyes tragédiákat mutat fel ez a fájóan komikus, prózaian zenés történet.

Móricz Zsigmond azonos című regénye alapján a színpadi szöveget készítette: Tóth Réka Ágnes. A Weöres Sándor Színház és a Forte Társulat koprodukciója.

Ajánló


Kultikus történet a legkisebbekben lakozó erőről, a barátságról és a világ megváltoztatásáról a lehető legegyszerűbb, de nagyszerűbb megoldásokkal...

Béres Attila újra Szombathelyen rendez!

Anyák és lányok, feleségek és szeretők szerepek és elvárások között sodródnak a férfiak által uralt, zárt világban, ahol az összefogás…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!