Program


XX84
3

XX84

És neked mi a kifogásod a megalkuvásra?
XX84
George Orwell 1984 című műve nyomán írta Sipos László

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 12. péntek, 20:00

Winston W13-2/C eurázsiai keményen dolgozó kisember, közjószág, a Párt tagja, úgy érzi mindenhol megfigyelik, mindenhol lehallgatják. Hallgatják a mobilján, figyelik a laptopja webkameráján keresztül. Akkor is figyelik, mikor egy XX84 című előadás színlapját olvassa. Az oltással együtt beadott mikrochippel irányítják a gondolatait, és a fogkrémben lévő fluoriddal tompítják az agyműködését. De most önkéntesen, a saját kamerája elé áll és egy videónaplóban mindent kitálal.
 
Az ember egyből máshogy kezd el viselkedni, amint tudomására jut, hogy megfigyelik. A színész is. Ösztönösen azt az énjét mutatja, akit szerinte a megfigyelő látni szeretne. Vajon, hogy él le valaki egy életet, ha úgy érzi, folyamatosan megfigyelik? Hova menekül a valódi én a maszk mögött? Nincsen szabad terület, ahol élhetünk, kivéve az a pár köbcenti az agyunkban...
 
Vajon tényleg létezik a legendás Ellenzék? Lehetséges az ellenállás, vagy az Ellenzéket is a Párt pénzeli? Honnan tudhatom, hogy a Párt tényleg hazudik, és nem én vagyok az őrült? Minden sokkal könnyebb lenne, ha én is feloldódnék a Nagy Testvérben és elfogadnám az ő igazságát. Vagy ezeket a gondolatokat is elültette bennem valaki? Ki az a bennem? Ki vagyok én? Aki ezt a szöveget írta, vagy aki ezt a szöveget olvassa? Hisz jelen pillanatban, annak a fejében vagyok, aki ezt a szöveget olvassa… akkor ezek az én gondolataim? Aki ezt a szöveget olvasom? Miért olvasom ezt a szöveget? Miért van ebben ennyi kérdés? Miről szól ez az egész?
 
Le fognak lőni - nem törődöm vele - tarkón fognak lőni - nem törődöm vele - le nagy testvérrel - le nagy testvérrel… Le a Nagy Testvérrel!

 

Ajánlatunk


Anyák és lányok, feleségek és szeretők szerepek és elvárások között sodródnak a férfiak által uralt, zárt világban, ahol az összefogás ereje és a szabadság iránti vágy megpróbál utat törni magának a megcsontosodott kötöttségek ellenére is.

Béres Attila újra Szombathelyen rendez!

Ajánló


Kultikus történet a legkisebbekben lakozó erőről, a barátságról és a világ megváltoztatásáról a lehető legegyszerűbb, de nagyszerűbb megoldásokkal...

Molnár Ferenc nemzetközileg is elismert ifjúsági regénye számos színpadi és filmes adaptációt ihletett, Magyarországon az egyik legolvasottabb és legnépszerűbb irodalmi…

Távlatok helyett sorsokat, történelem helyett személyes tragédiákat mutat fel ez a fájóan komikus, prózaian zenés történet.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!